匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 找高明

故人

原帖由 魯賓 於 2008-6-13 01:17 AM 發表

冇法治  聽天由命

有些事情無需說得太白,心照啦.
原帖由 華人 於 2008-6-13 01:13 AM 發表

到期就知啦.希望不太離譜.

我92年買了一個由國營企業開發的商品房樓花,樓價 25萬港元,付了一半,原訂94年落成,至今都沒建,勝了官司至今還是不了了之...大陸其實是沒法律的,如說有都是騙人。
原帖由 華人 於 2008-6-13 01:19 AM 發表

有些事情無需說得太白,心照啦.

所以你至明智
原帖由 Tang 於 2008-6-13 01:20 AM 發表

我92年買了一個由國營企業開發的商品房樓花,樓價 25萬港元,付了一半,原訂94年落成,至今都沒建,勝了官司至今還是不了了之...大陸其實是沒法律的,如說有都是騙人。

嘩 老鄧你真愛國  领咁多次野都冇怨言 好嘢
原帖由 Tang 於 2008-6-13 01:20 AM 發表

陶才子所說,橘超淮而枳,明啦.
原帖由 魯賓 於 2008-6-13 01:20 AM 發表

所以你至明智

牛郎過奬,失禮.
原帖由 魯賓 於 2008-6-13 01:22 AM 發表

嘩 老鄧你真愛國  领咁多次野都冇怨言 好嘢

重要是當年的港澳辦公室主任題名的樓盤爛尾,真係要心照啦。
現在都是這樣,我2006年12月在深圳法院立案一宗官司,居然現在都沒有審訊日期,真係慌繆....07年5月審了的案,現在都沒宣判....真係要心照.
原帖由 華人 於 2008-6-13 01:25 AM 發表

牛郎過奬,失禮.

生於乱世  少d智慧都唔掂
原帖由 Tang 於 2008-6-13 01:26 AM 發表

重要是當年的港澳辦公室主任題名的樓盤爛尾,真係要心照啦。
現在都是這樣,我2006年12月在深圳法院立案一宗官司,居然現在都沒有審訊日期,真係慌繆....07年5月審了的案,現在都沒宣判....真係要心照.

唉.. let's wait 100 years 或者好d
原帖由 魯賓 於 2008-6-13 01:29 AM 發表

生於乱世  少d智慧都唔掂

唔使講出口啦.係咪?