匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 桄榔樹

1/24-1/29 買賣策略與分析

我想問,英皇的保證金比率,如果同時有2手渣單及一手沽單,咁保證金比率係計除2,定係除3計嘅呢?
其實而家個個都睇到再跌,仲係跌穿1300個隻,咁我1333.6渣,可守80蚊左右,咁我鎖單好,定繼續守好呢?各位 ...
太子 發表於 2011-1-28 04:13 PM

我係你如果可以的話 一個10位就鎖半張睇定d~
我都系1260爆倉,現在只能期待超級大反彈
kendy 發表於 2011-1-28 04:33 PM

你又係呀,但你而家渣住咩價的單呀?
我係你如果可以的話 一個10位就鎖半張睇定d~
moon7632 發表於 2011-1-28 08:20 PM

但而家差成廿幾蚊先來鎖是否太遲了?
....... 鎖單很煩.. 我會平的~扣太多手續費.. 即日都ok~
沒到1335 都很多沽盤~
其實現價1315-1316仲沽唔沽得,或用來鎖單?
或今晚見幾多可沽呢?我真係想鎖單,再用另一手賺返鎖單條數就可解鎖,但首要條件係另一手不能再輸,可否俾些意見?
請神打救~ 我已講,... 看上,..每一個十位禁睇,.. 如看下也是10位禁睇..
or now 平曬佢.. 等出了結果先再玩~