匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: cccho

沽得早、未必好!

回復 #920 華人 的帖子

华兄好!
原帖由 金☆晨 於 2009-6-19 07:09 PM 發表
华兄好!

靚女好.
二叔.....你走佬?
原帖由 華人 於 2009-6-19 10:11 PM 發表
在下認為16000點不是好位,短線就無妨

唔好搞到人地帖野,都係返來吹水區!

你意思有機會插入d,下位你睇多少?
原帖由 CDO 於 2009-6-19 10:12 PM 發表

唔好搞到人地帖野,都係返來吹水區!

你意思有機會插入d,下位你睇多少?

又咁講,我長線d,多數玩長揸,煩少d,10000點樓下,唔係無機,唔好睇甚麼因素,美國唔掂,全世界都唔掂,這就是影響力.泰山不是堆,火車不是摧,地位更不是吹,就是這麼簡單.
牛郎.
原帖由 華人 於 2009-6-19 10:25 PM 發表
牛郎.

華兄  今晚冇party?
原帖由 華人 於 2009-6-19 10:18 PM 發表

又咁講,我長線d,多數玩長揸,煩少d,10000點樓下,唔係無機,唔好睇甚麼因素,美國唔掂,全世界都唔掂,這就是影響力.泰山不是堆,火車不是摧,地位更不是吹,就是這麼簡單.

10000點唔係無可能,我都常睇基本因素為主,今天經濟環境唔見得比98年好,唔係匯豐銀行都冇可能出現過33蚊呢個價。

即使今日馬上有直通車,國內資金馬上可以落來炒港股,但我唔覺得有咩誘因導致國內人要來香港買港企囉,佢地唔買長實和黃唔會賺少d架,A股大把未起飛股票,升幅及盈利絕對唔比港股差。

正如有幾多香港人隔山買牛去買美股,700萬人中有幾多人有買過可口可樂或萍果電腦D股票?

之不過,現時18000點講番10000有D遠,目前氣氛高水左20-30%那是應該有,我睇15000-16000左右可以試買DD當中線買賣!
原帖由 魯賓 於 2009-6-19 10:32 PM 發表

呢排忙啊.休息吓.明天先威.
原帖由 魯賓 於 2009-6-19 10:32 PM 發表

老細早呀