匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 8502|回復: 48

779 待續

如有在779買升的人,大多已平倉吧!
如沒有平倉,那你發達了。

上週五美盤最低見791,不理數據如何,回見此位即見買盤支持,相信此位置或790是值得信賴。

上文說過如開盤位置在day low,最低位置也在day low,那不用想,即市買賣只買升,止蝕放在day low以下。

今天剛好相反,開市及最高在day high,按道理即市買賣只買跌,day high止蝕,今天應有d回吐。

但779在渣單在手的中長倉,就不需理會,事實上每天上落難免,回吐正是溝貨的好機會,正確溝貨是這樣做。

今日我用799加倉,又不用加孖展,用回上次779賺來的已足夠,如今天有運買到,再放一個止蝕盤在789位置,最多虧蝕就是這幾日利息,金價帳面不會有虧蝕,放心!

我唔識點樣可以買到day low沽到day high的超凡絕技,最基本買賣手法做好才能賺錢,all time high只可以順流而行,估頂摸底要向其他師兄請教啦!

哈哈!

回復 #1 CDO 的帖子

你个计划唔错!上次要是跟你的就无死啦!
原帖由 CDO 於 2007-11-5 03:11 PM 發表

上週五美盤最低見791,不理數據如何,回見此位即見買盤支持,相信此位置或790是值得信賴。

上文說過如開盤位置在day low,最低位置也在day  ...

thanks again!
c
  Thanks CDO again ! I wouldn't miss .........
[quote]原帖由 CDO 於 2007-11-5 03:11 PM 發表 如有在779買升的人,大多已平倉吧!如沒有平倉,那你發達了。上週五美盤最低見791,不理數據如何,回見此位即見買盤支持,相信此位置或790是值得信賴。上文說過如開盤位置在day low,最低位置也在day  ... [/quote]請問你是雷文的朋友嗎?你兩位有很多相似嘅地方!
原帖由 CDO 於 2007-11-5 03:11 PM 發表

上文說過如開盤位置在day low,最低位置也在day  ...

請問你是雷文的朋友嗎?你兩位有很多相似嘅地方!

thanks
原帖由 fatcat 於 2007-11-5 05:16 PM 發表

請問你是雷文的朋友嗎?你兩位有很多相似嘅地方!

睇來,你們很多人都掛念雷先生,但你們掛還掛,也最好尊重下我既帖子。

我都唔係好想寫,但係一個又一個都唔寫,唯有頂硬上,如果你地班高手回位,根本唔須要我係到發帖。

呢到有d人係我既客,我寫出來主要係比d識我既人睇,講就講左,跟唔跟我冇責任!

我唔想破壞規矩,亦唔需要係到拉客,唔好迫我!

我係到講呢到散,你地稱為高手的,有不少都係我報料比佢地炒金,報咩料?咪報d笑料! 哈哈!