匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 37184|回復: 226

今晚會否跌破1158?

今晚會否跌破1158?

回復 #1 Billy 的帖子

已经跌到了` 不知道搞什么~跳空完事下叉
明明開始升返,等我在1162.2渣,就跌到1158.2,你話今晚會否升返,或會否跌破1148,到11480我就爆倉了!玩死人。
升佐咁多回一回實屬正常,1148亦有可能到!

回復 #4 知多D 的帖子

師兄,今晚有機會跌到1148,剛介回1162我冇走到,你話點好!
若想短線買好,應在1150-1153區間買!
多謝師兄,請問金市分析書三聯書局有售嗎
原帖由 Billy 於 2010-4-12 09:45 PM 發表
師兄,今晚有機會跌到1148,剛介回1162我冇走到,你話點好!

做金,除了要有本錢,識基本的技術分析,要有膽,亦要有耐性去等,當然,運氣亦很重要.

今早,見1169.6後便徐徐滑落,(今早8時至現在、再上不到1169)有膽及有本錢就可在1165-7左右搏沽.(但因講明是搏,是有風険的.因是逆市)

若想揸,請看看小時圖.25・9・4・小時線排成死亡交差.25小時線在1162.5左右(即未必去到這個價便有阻力)
我會等跌到近4天線左右(我的圖、4天線在1155)才揸貨.無可能一定拿到最低價来揸,総之,揸完不大跌便可以了.
4天線去揸,比較穏陣.

你可看到即時圖嗎?若你無圖睇,資金又不足,很難做.因跌小小你就好驚.

你在哪裏做?没有Agent可幫・教你嗎?
問親agent都不明佢講咩
為何每次一放就升,等成晚等到冇心機,見1161放就升,就黎不敢玩