匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 桄榔樹

美元開始轉強

回復 70# 桄榔樹

樹兄
你好,今天Bank of England 會後
1� 沽GBP  兌美元 16130
2� cross rate EUR/CAD sell CAD 13540揸歐羅
請俾些意見,此二pairs 你怎樣睇
謝謝
Chan
回復 70# 桄榔樹
Sorry, 剛才問漏 : 因最近GBP/CHF, EUR/CHF 破位後我少做
想入市GBP/JPY
想沽空曰元,請指點一下,你有何策略
Thank you
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復 74# 桄榔樹
樹兄 :

USD/CAD   兩次都功敗垂成

1) 春節前  09850 到sell CAD,  無去到 target 10067,  在 09970 止賺
2) 11 FEB 周五  
再於 09850 sell 的 CAD,  跌返落來,  已放 stop loss 在 09850,  有些 frustrated

請指點, 共研究之, 謝謝
回復 74# 桄榔樹

12 FEB 2011  
你好,  又係 策劃未來一周行動的時候,  請指點一下共研究之 :

A) 周五 11 FEB 有入市
EUR/GBP    08450 sell GBP  (因見 GBP 已破 16000)
EUR/YEN    11280 sell YEN   target : 114

請問你對我這兩個 歐羅好倉點睇

B)  歐羅 兌美元
     請問有冇心水

thank you so much
頭像被屏蔽
回復 77# 桄榔樹

樹兄,還有一事,我在上周4 Bank of England 會後的GBP 16130 沽倉在穿破16000 後跌唔得下幾多,恐false break 已在15985 止賺,
下周想入市再拋空GBP, 有冇心中理想沽位?
請指教,many thanks
頭像被屏蔽