匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 9054|回復: 19

sell gold again 1579 with 1590 stop

....
....
金星 發表於 2011-7-13 09:14 PM

星哥,呢次升咁急同美國於7月15日停止所有 otc 黃金交易不知有沒有關呢,迫晒d友仔隊晒d飛出 market 夾死你地
星哥,呢次升咁急同美國於7月15日停止所有 otc 黃金交易不知有沒有關呢,迫晒d友仔隊晒d飛出 mar ...
升呢 發表於 2011-7-13 09:28 PM

好明顯呢次升浪跟歐豬債務有關, 導致
1.股市調整 2.美債價格上升3.主要避險貨幣急升 ..
金星 發表於 2011-7-13 09:40 PM

好明顯,呢個市場操控者已由大戶變為評級機構

金算升得少,yen 咁垃圾都升回海嘯價,避險只不過是藉口,最好買張飛機票去馬爾代夫避世最實際!
好明顯,呢個市場操控者已由大戶變為評級機構  

金算升得少,yen 咁垃圾都升回海嘯 ...
升呢 發表於 2011-7-13 09:47 PM

日元升得多有其他利好因素...金價一般年尾先急升..
金星 發表於 2011-7-13 09:48 PM

剛發現一個現像 ... 過去40年金價在 1973 及 1992 年出現過 7月見年內最高,事隔19年就出現一次,難道 ...
金星 發表於 2011-7-13 09:48 PM

近年來好耐無聽過 carry trade 啦喎,d 日本 c9 好像比海嘯食晒,澳紐yen一齊升,5gdc9 近日轉炒乜呢 ?
金星 發表於 2011-7-13 09:40 PM

頂佢個 lung,道指升過百點,金價 1582,歐元都 141了,有q險避呀!