匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 桄榔樹2

10/31- 11/5 黃金走勢分析與買賣策略

樹樹今日沒上班 ? 昨天搵夠啦 ?
頭像被屏蔽
回復  升呢

不是沒有上, 只是出去了一陣. 在下覺得今晚沖高回落機會大, 相信 0.618 位不易過 1768 ...
桄榔樹2 發表於 2011-11-4 06:51 PM

我都渣左不過金他好似被人點左穴 ....   

近來手風唔順都是來聽你指導比較好, 希望唔好搭沉船累麻你們  
回復  升呢

不是沒有上, 只是出去了一陣. 在下覺得今晚沖高回落機會大, 相信 0.618 位不易過 1768 ...
桄榔樹2 發表於 2011-11-4 06:51 PM

樹樹, 想請教你今晚你老美個數據點睇, 我係人地個post上灌左水, 數據開出來失業率升代表乜, 就業即位多又代表乜, 我指乜意思是對金有利還是不利呢, 過去呢d野我好耍家, 呢輪左一巴右一巴真係好大鑊, 不如聽下你意見 ....
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復  升呢

再來, 我都 1558 渣左少少, 去番收價都有幾元食.掛 1763 平,咁短, 我無謂發帖了.
桄榔樹2 發表於 2011-11-4 07:36 PM

我放晒1747 stop... 一開波就早洩...真係要收手
Tonight new york  range 1744-1760
回復 197# 桄榔樹2

我來幫你直擊報導 :

美國 10月失業率 9.0, 跌0.1% 美國 10月非農就業崗位8萬個, 比預測9.5萬少 1.5萬個!

金價由 1753左右升上1758後又回番去 1753, 往後幾個鐘變化究竟係升定跌呢, 美國第日經濟係好定壞呢 ?

我張單究竟贏定輸呢 ?

財經記者升呢係交易現場直播