匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 雷文

九重天乎

金星  在 2006-11-2 06:50 PM 發表:

逆勢可以撿到4~5元, 不是易事..
比順勢賺十塊八塊難..

你搞成這樣??? 差點以為那個某利亞支亞左

昨晚608買不到呢,早已掛。不然今天又震震腳不用憂柴憂米了 :(:(:(
GAIN100  在 2006-11-2 06:58 PM 發表:

等美盤開市時聽聽大家意見吧!!!

現價入定等回調入,都係好難決定。因為本錢已所餘無幾了!!!!!

在下一般做兩手起,原因是可以變化。 做一手是沒信心,又手癢而已!

如子彈緊張,當然看美盤甚至數據後才買賣吧。
雷文  在 2006-11-2 07:01 PM 發表:

在下一般做兩手起,原因是可以變化。 做一手是沒信心,又手癢而已!

如子彈緊張,當然看美盤甚至數據後才買賣吧。

如子彈緊張了!!!!

告急,不可以亂做單!!!

要有信心順大勢做先得!!!!

而家行左冬令時間,都唔識認時間玩啦,
例如倫敦是否同樣行冬令,
倫敦金定價係幾點呢?這些做價對金市有冇參考意義呢?
美盤現在幾點開市、收市呢?以香港時間計吧!!!!
數據幾點出呢?
我近發現升勢都係11:00-12:00中間見頂,
以及零晨3:00左右見頂,是否有一些市場規律呢?

雖然我唔識技術因素,不過我的心態經常都想著這些現象,
看看能否給自己多點啟示吧!!!

請你隨意笑我的淺見
望請雷兄指點!!!
吾在615做了0.5多單看中長線
想看668...
破來599.5止蝕
621都是平了...
不太習慣做長單...好怕由賺改變輸掉
6333  在 2006-11-2 11:06 PM 發表:

621都是平了...
不太習慣做長單...好怕由賺改變輸掉

很好啊!我昨晚沽單618.5和今晚沽單616.2有錢吾賺,
最后在620.5止損了!:(
我都掛牌休業了......
600邊斬部分沽單,625~630再加沽....
Tang  在 2006-11-2 23:42 發表:

仲有沽單???:o
Tang  在 2006-11-2 11:42 PM 發表:

TANG,小心做單呀!!!
別再逆市了!!!

怕怕!!!
今日如能顺利过关,这场戏还真有一玩.

75%把握上试640.如突破640,30%把握上试658
雷文  在 2006-11-2 18:42 發表:

本來想等612渣,但因為賊性難改,等了半天又呆坐,那剛才突然給在下一個616.50,那便沽他一把試試

因為是逆勢,只沽一手。

假設619.40是小5浪頂,即現在是在a浪行走中,而b浪是不應破619.4 ...

有你数的..我都数怕了.