匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 4648|回復: 10

無題

雷兄:無言的感謝!
ok ,..buy some at 624
金星  在 2006-11-14 01:48 PM 發表:

手痕...小注買入..
金魔  在 2006-11-14 01:03 PM 發表:

雷兄:無言的感謝!

魔兄,什麼事要謝在下,小雷看跌不一定金跌,反而要小心~~~

六合彩有沒有山埃或蘇丹紅,最緊要夠勁~~~
金星  在 2006-11-14 01:48 PM 發表:

反彈沒力,什麼位止損? 在下都等位沽,627看來都冇了,真的可以渣買嗎? 短線喔 ~~~
雷文  在 2006-11-14 15:18 發表:

反彈沒力,什麼位止損? 在下都等位沽,627看來都冇了,真的可以渣買嗎? 短線喔 ~~~

日頭無乜方向啦..等陣上去兩次或跌多兩次都要走人啦..
日頭做苦力, 幫手沽期指..一個字"悶"...:(
金星  在 2006-11-14 03:20 PM 發表:

日頭無乜方向啦..等陣上去兩次或跌多兩次都要走人啦..
日頭做苦力, 幫手沽期指..一個字"悶"...:(

好多人沽期指嗎? 數字叔今日話,個市好健康喎,唔係匯豐搞搞震,早就萬九啦! 今日港股跟97唔同,全部講實力,資金充足,已經唔係以前果種泡沫。
雷文  在 2006-11-14 15:46 發表:

好多人沽期指嗎? 數字叔今日話,個市好健康喎,唔係匯豐搞搞震,早就萬九啦! 今日港股跟97唔同,全部講實力,資金充足,已經唔係以前果種泡沫。

至愛六叔...
19100大概回2000~3000點啦..慢慢沽..
雷文  在 2006-11-14 03:46 PM 發表:

轉貼
匯豐控股-因為美國業務,季度業績未如理想,股價跌穿150元.報149元,跌1.4元。
德銀報告指,以美國消費信貸業務為主的匯豐融資,拖欠還款比率上季升至4.16%,較前季上升0.46個百分點,問題有惡化跡象。而除按揭貸款外,其他類別的貸款質素亦似轉壞。德銀估計匯控在北美個人金融業務,在07年壞賬準備金會增加8%。
德銀又指,匯控管理層稍後解釋第三季業績表現,將影響市場對集團前景展望。在市場對匯豐控制壞賬問題未有足夠信心前,投資者應對匯控採取謹慎態度。德銀維持匯控持有的投資評級。

但匯豐好像大過德銀,係我就出番30份報告回一回德銀了,德銀買乜,全部評CCC-,一於以眼還眼!!!