匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 3000|回復: 5

有線寬頻失去英超聯足球賽事的轉播權

有線寬頻失去英超聯足球賽事的轉播權,下個球季開始,將不會播放相關賽事。有線的聲明指,英超播映權的競投水平,耗費龐大,並不合乎商業原則,今次未能投得轉播權,會調配資源於其他節目發展。

無了歐冠,無嘛英超,從此有錢bye-bye!
雷文  在 2006-11-15 04:32 PM 發表:

有線寬頻失去英超聯足球賽事的轉播權,下個球季開始,將不會播放相關賽事。有線的聲明指,英超播映權的競投水平,耗費龐大,並不合乎商業原則,今次未能投得轉播權,會調配資源於其他節目發展。

無了歐冠,無嘛英超,從此有錢

打錯字,有錢唔使bye-bye,係有線 bye bye先真!
雷文  在 2006-11-15 16:32 發表:

無了歐冠,無嘛 ...

傳聞2億美金啊....

裝NOW實貴到飛起..
金星  在 2006-11-15 04:35 PM 發表:

傳聞2億美金啊....

裝NOW實貴到飛起..

都可以留番個cable TV既,問下佢只睇新聞台及CNN,BCC等,比30草野佢睇下佢制唔制 ~~~
雷文  在 2006-11-15 16:38 發表:

都可以留番個cable TV既,問下佢只睇新聞台及CNN,BCC等,比30草野佢睇下佢制唔制 ~~~

我估佢可能抄之前NOW, 逐個台收錢..
金星  在 2006-11-15 04:35 PM 發表:

傳聞2億美金啊....

裝NOW實貴到飛起..

電盈比2億美金,不如成間有線買番來,唔使煩~~