匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 金星

usdjpy

金星  在 2007-2-13 05:57 PM 發表:

我想問雷大爺覺得做乜生意可以發達:(??

賣4仔,要唔要做新加坡獨家代理
雷文  在 2007-2-13 04:02 PM 發表:

唔怪之得你公司派你過新台幣囉.....

呵呵....新台幣 = 新加坡 ,唔知幾時新加坡用新台幣呢,香港都快轉用人民幣了 :(:(:(
雷文  在 2007-2-16 02:44 PM 發表:

呵呵....新台幣 = 新加坡 ,唔知幾時新加坡用新台幣呢,香港都快轉用人民幣了 :(:(:(

不不不,新台幣的意思是:新者,新台幣也、台者,抬也;幣者,錢也,即去新加坡抬錢也
Tang  在 2007-2-16 03:56 PM 發表:

不不不,新台幣的意思是:新者,新加坡也、台者,抬也;幣者,錢也,即去新加坡抬錢也

為何會變了字的,奇怪!
雷文  在 2007-2-16 02:41 PM 發表:

賣4仔,要唔要做新加坡獨家代理

雷兄:唔得卦,真係羅柚痕就不妨試下

猪年行大運
                     財源滾滾來
金魔  在 2007-2-16 04:48 PM 發表:

雷兄:唔得卦,真係羅柚痕就不妨試下

猪年行大運
                     財源滾滾來

新加坡賣白粉會打靶架,另外一種四仔就唔使,如果想試不如試下賣香口膠。:P:P:P

話時話,在下去過新加坡好幾次,聽聞新加坡無警察呢樣東西,治安太好d警察都失晒業,不過星哥去到實風起云湧,希望日後佢老哥升官發大財,泡波妹泡到腳軟,為港仔爭光!!!!
金星  在 2007-2-16 13:11 發表:

呵呵..我邊有野教你啊..飲飲食食, 嫖嫖賭賭就識...

都系一种技能黎架...

高手决战于千里之外,唔在乎时时刻刻看住个市...金星哥都讲啦,高级员工成日嫖紧架...